Toneelvereniging 'het Vergiet'

 

De toneelvereniging uit Bant bestaat al meer dan 40 jaar. De naam 'het Vergiet' is nog niet zo heel lang aan de toneelvereniging verbonden. 5 jaar geleden is deze naam bedacht tijdens een gezellige brainstormavond van de PR commissie. Het zal vast wel eens verzucht zijn door een souffleuse of regisseuse toen iemand de tekst kwijt was. 'Vergeetachtig', 'zo lek als een zeef', ja…. en dan heb je direct associaties met; een Vergiet.

Omdat alles een beetje anders is tijdens toneel dan ook maar een Vergiet op zijn kop. Zo is de naam en het logo ontstaan.

De leden van de toneelvereniging zijn van alle leeftijden. Ons streven is om ieder jaar in maart een stuk op de planken te brengen. De wintermaanden worden dan gebruikt voor de repetities. Dinsdagavond is onze vaste oefenavond. Repeteren en opvoering doen we bij Eigen Wijze.

Voor het opvoeren van een toneelstuk heb je niet alleen spelers nodig maar ook decorbedenkers en bouwers, een regisseur, grimeuses, een souffleuse, een geluidsman en natuurlijk iemand die voor een natje en een droogje zorgt. Bovendien is een leuke locatie erg belangrijk. Maar het belangrijkste van al is dat er bezoekers naar de voorstelling komen kijken. Naast het plezier van de oefenavonden is dat toch wel de grote kers op de taart.

De Bantenaren weten de weg naar de jaarlijkse toneeluitvoering goed te vinden. We hebben mooie bezoekersaantallen. We betalen zelf (een kleine) contributie en hebben het financieel goed op de rit.

Het ledenaantal is rond de 15 à 20. Gelukkig is het een gemêleerd gezelschap; van jong tot oud. Meestal spelen we een klucht of blijspel en daar komen vaak jonge 'deernkes', eigenwijze vijftigers en oudere, op leeftijd zijnde typetjes in voor. Vandaar dat ook alle leeftijden bij de toneelvereniging een plekje kunnen vinden. Wil je graag toneelspelen of heb je creatieve ideeën of anderszins ambities om lid te worden van toneelvereniging 'het Vergiet': neem contact op met Geke de Groot (tel 261904 of email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Zoek je typetjes om een bijeenkomst of feest op te leuken. Ook daar heeft toneelvereniging 'het Vergiet' leden voor die dat erg leuk vinden om te doen. Hiervoor wordt doorgaans wel een vergoeding gevraagd. Wil je hierover informatie neem dan contact op met: Mellina Kuiper (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Kalender

January 2019
S M T W T F S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2